Medical Neuroscience

Sekcija će ispratiti Coursera MOOC (massive online open course) Medical Neuroscience. Predavač je profesor sa Duke Univerziteta, Leonard E. White, PhD. Dušan Stevanić je zvanični TA kursa.

O kursu:

Medical Neuroscience je koncipiran da bude ekvivalent kursa prve godine studija medicine ili srodnih studija. Kako biste uspešno pratili ovaj kurs, preporučuje se poznavanje citologije i molekularne biologije na nivou trogodišnjih studija, a preporučuje se i opšte znanje fiziologije sistema i anatomije čoveka. Za razliku od većine drugih Coursera kurseva, ovaj zahteva značajnu posvećenost svake nedelje, po nekoj proceni barem 16h nedeljno kako bi se uspešno završio kurs. Po uspešnom završetku kursa dobija se Statement of Accomplishement. Ovaj kurs bi trebalo da vam pruži anatomsku okosnicu za razumevanje organizacije nervnog sistema čoveka i funkcionisanja nervnih sistema senzacije, motorike i kognicije. Povrh toga, trebalo bi da budete u stanju da lokalizujete lezije centralnog nervnog sistema na osnovu niza neuroloških simptoma.

Medical Neuroscience traje 12 nedelja i materijal kursa je organizovan u 6 tematskih jedinica. Za svaku nedelju će biti predviđeno oko 6h video tutorijala. Zajedno sa video tutorjalima će vam na raspolaganju biti beleške, koje bi trebalo da vam pomognu da pratite tutorijale i hvatate svoje pribeleške. Na kraju svake tematske jedinice polaže se kviz. Pored toga će biti 2 domaća zadatka, gde će zadatke studenata ocenjivati njihove kolege studenti. Na kraju kursa biće finalni ispit, koji će zahtevati znanje i razumevanje funkcionalne neuronatomije centralnog nervnog sistema čoveka. Test će biti koncipiran kao analiza kliničkih slučajeva, koja će vam pružiti priliku da primenite integrisano znanje medicinske neuronauke.

Iako je kurs koncipiran kao pandan kursu prve godine medicine, pristup tematici se u nekoliko razlikuje od pristupa na našim fakultetima, tako da želimo da iskoristimo ovu priliku da obnovimo ono što znamo i možda naučimo nešto novo. Sekcija će se sastajati približno jednom nedeljno i diskutovati o temama sa kursa. Sve diskusije koje ostanu otvorene na radionicama, biće prenete na forume kursa. Jedan od pod-foruma je otvoren i za polaznike sa ovih prostora – Studijska grupa Balkan/Ex-Yu.

Ukoliko smo vas zainteresovali da se i sami priključite ovom MOOC, link možete naći ispod:

https://www.coursera.org/course/medicalneuro

Svi Coursera kursevi se mogu pratiti besplatno.

Ovako izgledaju naše radionice:

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Gore ↑