U susret Međunarodnom danu mladih

Studentska sekcija za neuronauke učestvovaće u obeležavanju Međunarodnog dana mladih predstavljanjem svojih aktivnosti na “Sajmu udruženja za mlade”, koji će se održati 12. avgusta 2017. godine, na terasi prostora “Inkubator Gnezdo” (terasa Beograđanke VI sprat) u periodu od 17 do 19 časova. Organizator sajma je Kancelarija za mlade Grada Beograda.

Posetite nas na Sajmu i prisustvujte i ostalim aktivnostima koje će se održati u susret Međunarodnom danu mladih. Raspored ostalih aktivnosti možete pronaći u daljem tekstu.

„Kancelarija za mlade Grada Beograda, u partnerstvu sa Stadion shopping centrom, u periodu od 7. do 12. avgusta 2017. godine nizom aktivnosti obeležava Međunarodni dan mladih u cilju skretanja pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Širom sveta, u čast ovog dana, u saradnji sa državnim organima, održavaju se kulturne manifestacije, radionice, koncerti i tribine sa temom koju svake godine izabere osnivač manifestacije – Ujedinjene nacije. Tema ovogodišnjeg Dana mladih je Youth Building Peace  – Mladi grade mir.

Opšti cilj ove manifestacije je skretanje pažnje na  doprinos mladih ljudi u prevenciji sukoba, inkluziji, socijalnoj pravdi i izgradnji mira i sigurnosti. Kroz celodnevni program kulturnog, edukativnog i društvenog karaktera stvara se osnov za bolju komunikaciju i definisanje problema mladih, koji doprinosi stvaranju svesti o značaju mladih kao ključnim akterima u prevenciji sukoba i održavanju mira.

Proces socijalne inkluzije za mlade, uključujući učešće u donošenju odluka, pristup kvalitetnom obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, pruža mladim ljudima mogućnosti da ostvare svoje potencijale i postignu svoje ciljeve. Kada su mladi isključeni iz političkih, ekonomskih i socijalnih sfera i procesa, to može biti faktor rizika za nasilje i nasilne oblike sukoba. Stoga je identifikovanje i rešavanje socijalne isključenosti mladih preduslov za održavanje mira.

Tokom cele nedelje, od 7. do 12. avgusta 2017. godine, u saradnji sa Centrom za zaštitu i pomoć tražiocima azila, u prostoru Stadion Shopping Centra biće postavljena tematska izložba fotografija „Tražioci azila – čekajući život“.

U toku nedelje obeležavanja Dana mladih na stadionu FK Voždovac, 10. avgusta 2017. godine sa početkom u 19 časova, održaće se revijalna fudbalska utakmica između tima Kancelarije za mlade za koji će igrati zvaničnici Grada Beograda i tima migranata iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Tokom cele nedelje, od 7. do 12. avgusta 2017. godine, u prostorijama „Inkubator Gnezdo“  održaće se niz radionica za mlade – Premosti prepreke, Odliv mozgova mladih: problemi i rešenja, Mladi za kulturu i Dijalog kafe.

Centralni događaj održaće se 12. avgusta 2017. na terasi prostora “Inkubator Gnezdo”. Omladinske organizacije predstaviće svoj rad na “Sajmu udruženja za mlade”, od 17 do 19 časova.

  1. avgusta 2017. godine u prostorijama Stadion shopping centra od 17 do 20 časova biće održana Street art radionica. Dođite i oprobajte se u crtanju grafita.

Na završnoj ceremoniji od 19 časova, uz prisustvo zvaničnika Grada Beograda i Vlade Republike Srbije i prigodan program stipendista Fondacije za mlade talente, predstavićemo sve aktivnosti održane tokom nedelje.

Sve posetioce će tokom dana zabavljati DJ Naxi radija, a nakon toga sledi nastup benda Burnout.“

Dan Mladih 2017 – Mladi grade mir
KANCELARIJA ZA MLADE GRADA BEOGRADA
OD 7. DO 12. AVGUSTA 2017.
Datum Vreme Mesto Organizator Događaj
07-12.08.  Cela nedelja 10:00 Stadion Shopping Centar Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila Izložba fotografija „Tražioci azila-čekajući život“
09.08. 17:00-19:00 Gnezdo Cepora Premosti prepreke
10.08. 19:00-21:00 Stadion Shopping Centar Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila Revijalna fudbalska utakmica između tima Kancelarije za mlade koji će činiti zvaničnici  Grada Beograda i tima migranata iz centra za zaštitu I pomoć tražiocima azila
11.08. 13:00-15:00 Gnezdo Centar za međunarodnu javnu politiku Odliv mozgova mladih: problemi i rešenja
11.08. 15:00-17:00 Gnezdo Evropski omladinski centar Radionica: „Mladi za kulturu“
12.08. 15:00-17:00 Gnezdo Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije Dijalog kafe
12.08. 17:00-20:00 Stadion Shopping centar KZM Street art
12.08. 17:00-19:00 Gnezdo KZM  „SAJAM UDRUŽENJA ZA MLADE“
12.08. 19:00-21:00 Gnezdo KZM Centralni događaj

-Koncert stipendista fondacije za mlade talente

-Koktel i nastup benda Burnout

Slika za nedelju mladih

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: