U inat strahu!

Da li ste poželeli da razumete šta je zapravo strah, zašto ga osećamo i kako nastaju promene u našem organizmu koje prate ovu primarnu emociju? Zanima vas šta je to anksioznost i kakve fobije postoje? Zašto nam srce brže kuca kada smo uplašeni? Zašto često čujemo izreku &U strahu su velike oči&? Da li nam je strah uvek (ne)prijatelj? Koje posledice ima na naš organizam? Da li su strahovi upisani u naše gene ili ih stičemo tokom života? Da li se strah može preneti na drugog? I najvažnije – da li se strah može pobediti?

Odgovore na ova, ali i na mnoga druga pitanja možete pronaći tokom manifestacije &U inat strahu& u organizaciji Studentske sekcije za neuronauke od 13. do 15. decembra.

Manifestacija je posvećena svim ljudima koji su željni novog saznanja, ali i svim poznavaocima i ljubiteljima neuronauka.

13.decembra u Studentskom kulturnom centru, sa početkom od 18h, imaćete priliku da čujete nešto više o neurofiziološkim i biohemijskim mehanizmima straha. Predavači su  doc dr Dragan Hrnčić i  ass dr Tihomir Stojković sa Instituta za fiziologiju i biohemiju (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu).

Motiv straha biće i vodeća tematika koju će članovi Studentske sekcije za neuronauke, studenti medicine, biologije i psihologije na multidisciplinaran način predstaviti učenicima srednjih škola i studentima Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Interaktivne radionice imaju cilj da razbiju predrasude i pseudonaučne informacije, da podstaknu zainteresovane da obnove ali i dopune svoja saznanja.

Progres nauke, u bilo kom smislu, danas je zasnovan na multidisciplinarnom pristupu. Ljudski mozak je odavno privlačio pažnju ne samo naučnika već i umetnika. Rezultat transdisciplinarnog pristupa u radu Studentske sekcije za neuronauke su izlaganja koja će biti održana u Kancelariji za mlade “Gnezdo” u zgradi Beograđanke, na šestom spratu, u četvrtak 14.decembra od 20h . Ljubica Radovanović, istoričar umetnosti, održaće predavanje koje će ispratiti hronološku nit razvoja umetnosti  kroz prikaz najreprezentativnijih dela, čiji je glavni motiv strah, ali ujedno i glavni pokretač za nastanak i razvoj umetničkog stvaralaštva. Profesor književnosti, Nenad Gugl, na jedan interesantan način svim zainteresovanim posetiocima reći će nešto više o motivu straha u velikim književnim delima.

Za više informacija pratite nas i na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Studentska-Sekcija-za-Neuronauke-124240384958076/

Ulaz na sva predavanja, kao i na sve događaje koje organizuje Studentkska sekcija za neuronauke je besplatan. Obećavamo – neće biti ništa strašno!

Dobrodošli!

2017-12-08 09.04.00

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog na WordPress.com.

Gore ↑