Nedelja Svesti o Mozgu 2019. – Život jednog mozga

Kada i kako se razvija naš nervni sistem? Kako se on menja kroz razne životne dobi? Šta sve utiče na razvoj našeg nervnog sistema? Koja je veza između naših creva i mozga i važi li ona fraza „follow your gut“? Kako to razvijamo emocije i prate li nas osećaji naših predaka i danas? Ako Vas interesuje da saznate odgovore na ova i mnoga druga pitanja, posetite našu sedmodnevnu manifestaciju posvećenu upravo tome – životu jednog mozga!

Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije ove godine slavi 10. rođendan i 8. put za redom organizuje globalnu manifestaciju – Nedelju svesti o mozgu. Studenti biologije, medicine, farmacije i psihologije su se potrudili i pripremili raznovrstan program na temu razvića nervnog sistema pod sloganom „Život jednog mozga“. Manifestacija će se održati u periodu od 11 – 16. marta na nekoliko lokacija u gradu.

Ovogodišnju Nedelju svesti o mozgu ćemo otvoriti žurkom u Klubu F povodom koje ćemo proslaviti 10 godina rada sekcije.

U Galeriji nauke i tehnike SANU će vas i ove godine čekati naša interaktivna postavka i sjajni volonteri koji će Vas sprovesti kroz svaki deo iste i biti spremni da odgovore na vašu radoznalost o životu jednog mozga! U saradnji sa Centrom za promociju nauke organizujemo dečije radionice pod nazivom ,,Zvezdano nebo. Kao i svake godine, subotu u galeriji SANU posvećujemo najmlađim i najslađim ljubiteljima nauke.

Za studente smo i ove godine pripremili posete različitim laboratorijama i institutima, a za srednjoškolce radionice pod nazivom “Depresija ne godi – budi na slobodi“ u Američkom kutku koje će se pozabaviti jednim od velikih problema današnjice – depresijom. Pokušaćemo da razbijemo stigme vezane za mentalno zdravlje i ukazati na važnost održavanja mentalne higijene.

S obzirom na široku tematiku manifestacije za vas smo pripremili i raznovrsna naučno – popularna predavanja u ArtGet galerija Kulturnog centra Beograd i galeriji SANU. Renomirani predavači sa Medicinskog, Biološkog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stankоvić“, Dečije univerzitetske klinke Tiršova i članovi Srpskog saveta za mozak će vas upoznati sa svojim oblastima istraživanja koja su povezana sa tematikom manifestacije.

Kompletan program na manifestaciji je besplatan i svi ljubitelji neuronauka su dobrodošli!

Program manifestacije možete pogledati ovde.

Ovde možete pronaći više informacija koje se tiču posete laboratorijama.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: