Nedelja Svesti o Mozgu

BAW_banner

Nedelja Svesti o Mozgu (Brain Awareness Week) je globalna inicijativa, koja ima za cilj da fokusira pažnju javnosti na napredak i moguću primenu znanja do kojih se dolazi istraživanjem nervnog sistema. Inicijativu je pokrenula DANA Alliance for Brain Inititatives 1996. godine i od tada BAW ujedinjuje partnerske organizacije širom sveta, tokom sedam dana trajanja manifestacije, sredinom marta meseca svake godine. Saradnici mogu biti univerziteti, osnovne i srednje škole, vladine i nevladine organizacije, kulturni i umetnički centri, stručna i akademska javnost, ali i brojni drugi zainteresovani da pomognu ovakvu vrstu projekta.

Tokom Nedelje Svesti o Mozgu organizuju se kreativne i inovativne aktivnosti, koje za cilj imaju edukaciju, informisanje i motivisanje ljudi svih uzrasta da saznaju više o funkcionisanju i zdravlju mozga. Aktivnosti su ograničene jedino maštom i mogućnostima organizatora.

Tradicija organizovanja Nedelje Svesti o Mozgu je započeta na Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ i primarno je podrazumevala predavanja posvećena manifestaciji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog na WordPress.com.

Gore ↑