Istorijat

Upornim radom i trudom studenata, u želji da se pronikne u nepoznato prostranstvo nauka o nervnom sistemu, 2007. godine se, uz ključno zalaganje idejnog tvorca, Dušana Stevanića, formiralo Studentsko Udruženje za Neuronauke. Iz klice ove ideje će se formirati Studentska Sekcija za Neuronauke u svom današnjem obliku.

Sekcija je, vođena ambicijom, istrajala u tome da pruži svojim članovima znanje iz oblasti neuronauke, ali ne klasičnim ex catedra pristupom, već interaktivnim predavanjima i druženjima sa srpskim stručnjacima u oblasti i profesorima različitih fakulteta.

Osnovna ideja je da Sekcija bude mesto na kome se mogu razmeniti mišljenja, iskustva i planovi, sa posebnim akcentom na multidisciplinarnom pristupu materiji. Posle Medicinskog fakulteta, Sekciju su svojim prisustvom obogatili i studenti Biološkog, Filozofskog i Defektološkog fakulteta.

U razvoju Sekcije učestvovali su mnogi, od studenata/članova, do profesora i predavača koji su svojom stručnošću i znanjem pružili studentima upravo ono što su od Sekcije očekivali, priliku da na zanimljiv i pristupačan način nauče nešto novo.

Prvi veliki projekat Sekcije je bila organizacija Nedelje Svesti o Mozgu 2012. godine, o čijem uspehu su posvedočili brojni zadovoljni posetioci izložbi i predavanja u Galeriji nauke i tehnike SANU. Tradicija organizovanja Nedelje Svesti o Mozgu se nastavlja i narednih godina.

Pored Nedelje Svesti o Mozgu, Sekcija je u okviru projekta Isključi tamu, uključi mozak 2012. godine gostovala po školama i kulturnim centrima širom Srbije, organizujući radionice za decu uzrasta osnovne i srednje škole.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Gore ↑