Nedelja Svesti o Mozgu 2019. – Život jednog mozga

Kada i kako se razvija naš nervni sistem? Kako se on menja kroz razne životne dobi? Šta sve utiče na razvoj našeg nervnog sistema? Koja je veza između naših creva i mozga i važi li ona fraza „follow your gut“? Kako to razvijamo emocije i prate li nas osećaji naših predaka i danas? Ako Vas interesuje da saznate odgovore na ova i mnoga druga pitanja, posetite našu sedmodnevnu manifestaciju posvećenu upravo tome – životu jednog mozga!

Studentska sekcija Društva za neuronauke Srbije ove godine slavi 10. rođendan i 8. put za redom organizuje globalnu manifestaciju – Nedelju svesti o mozgu. Studenti biologije, medicine, farmacije i psihologije su se potrudili i pripremili raznovrstan program na temu razvića nervnog sistema pod sloganom „Život jednog mozga“. Manifestacija će se održati u periodu od 11 – 16. marta na nekoliko lokacija u gradu.

Ovogodišnju Nedelju svesti o mozgu ćemo otvoriti žurkom u Klubu F povodom koje ćemo proslaviti 10 godina rada sekcije.

U Galeriji nauke i tehnike SANU će vas i ove godine čekati naša interaktivna postavka i sjajni volonteri koji će Vas sprovesti kroz svaki deo iste i biti spremni da odgovore na vašu radoznalost o životu jednog mozga! U saradnji sa Centrom za promociju nauke organizujemo dečije radionice pod nazivom ,,Zvezdano nebo. Kao i svake godine, subotu u galeriji SANU posvećujemo najmlađim i najslađim ljubiteljima nauke.

Za studente smo i ove godine pripremili posete različitim laboratorijama i institutima, a za srednjoškolce radionice pod nazivom “Depresija ne godi – budi na slobodi“ u Američkom kutku koje će se pozabaviti jednim od velikih problema današnjice – depresijom. Pokušaćemo da razbijemo stigme vezane za mentalno zdravlje i ukazati na važnost održavanja mentalne higijene.

S obzirom na široku tematiku manifestacije za vas smo pripremili i raznovrsna naučno – popularna predavanja u ArtGet galerija Kulturnog centra Beograd i galeriji SANU. Renomirani predavači sa Medicinskog, Biološkog i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Klinike za neurologiju Kliničkog centra Srbije, Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stankоvić“, Dečije univerzitetske klinke Tiršova i članovi Srpskog saveta za mozak će vas upoznati sa svojim oblastima istraživanja koja su povezana sa tematikom manifestacije.

Kompletan program na manifestaciji je besplatan i svi ljubitelji neuronauka su dobrodošli!

Program manifestacije možete pogledati ovde.

Ovde možete pronaći više informacija koje se tiču posete laboratorijama.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Gore ↑